Platforma ReaderBench – tehnici de prelucrare a limbajului natural

Prelegere și workshop Digital Humanities

Start

April 19, 2019 - 11:00 am

End

April 19, 2019 - 2:00 pm

Address

Bulevardul Victoriei, nr. 5-7   View map
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Platforma ReaderBench – tehnici de prelucrare a limbajului natural

– ora 11.00: Conf. univ. dr. Mihai Dascălu (Universitatea Politehnică din București)Platforma ReaderBench – prezentare generală și mod de utilizare (prelegere) 

– ora 12.00: Drd. Maria-Dorinela Sîrbu (UPB) și drd. Dragoș-Georgian Corlătescu (UPB)Platforma ReaderBench – aplicații și studii de caz (workshop)

 

Reprezentând o premieră la nivelul Facultății de Litere și Arte, evenimentul Platforma ReaderBench – tehnici de prelucrare a limbajului natural se dorește a fi o inițiere în domeniul încă emergent, dar din ce în ce mai dinamic al digital humanities/ humanités numériques/ umanioarelor digitale, destinată cadrelor didactice, cercetătorilor, doctoranzilor, masteranzilor și studenților facultății. Cele două activități desfășurate în cadrul evenimentului vizează atât înțelegerea elementelor de bază ale acestui domeniu care se profilează ca un veritabil vârf de lance al științelor umaniste contemporane, cât și dezvoltarea unor colaborări în vederea unor viitoare proiecte de cercetare.

 

Mihai DASCĂLU (1400+ citări, h-index 19, i10 index 39) a fost șef de promoție al întregii Universități Politehnice din București (UPB) în 2009, cu media 10, și deține două diplome de doctor, cu cele mai înalte distincții, în domeniile Calculatoare și tehnologia informației (mențiunea: Excelent, UPB), respectiv Științele educației (mențiunea: Très Honorable avec Felicitations, Universitatea Grenoble Alpes, Franța); ultima teză a fost publicată la prestigioasa editură Springer (Analyzing Discourse and Text Complexity for Learning and Collaborating, 2014). Are o vastă experiență în proiecte de cercetare naționale și internaționale (H2020 RAGE, POC D HUB TECH, POC G NETIO, FP7 LTfLL, FP7 ERRIC și CNCSIS K-TEAMS). A publicat peste 200 de articole, dintre care peste 20 în volumele unor conferințe de top – categoria A/A+ (AAAI, CogSci, AIED, ITS, CSCL) –, numeroase alte lucrări în volumele unor conferințe prestigioase (ICALT, EC-TEL, ICWL, ISPDC, AIMSA) și 8 articole în reviste Q1/„zona roșie” cu impact în domeniu (BRM, CHB, ijCSCL). În prezent, este conferențiar la UPB, unde predă cursuri de Programare Orientată Obiect, Aplicații Web Semantice și Data Mining and Data Warehousing. Complementar competențelor în prelucrarea limbajului natural și analiza discursului, deține o multitudine de certificări profesionale (de ex., PMP, PMI-RMP, PMI-ACP, CBAP, CEH și CISSP) și are o experiență bogată în implementarea de proiecte strategice finanțate din fonduri nerambursabile (EU, WB, USTDA). A obținut distincția „IN TEMPORE OPPORTUNO”, acordată celui mai promițător tânăr cercetător din UPB (2013), deține brevetul USPTO „Three-Dimensional Latent Semantic Analysis” (USA Patent No. 9734144 B2), a câștigat o bursă Senior Fulbright la Arizona State University (2015) și este membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România (din 2017).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

MORE DETAIL

Contact

Adresa: Bd-ul. Victoriei,
nr. 5-7, Sibiu, 550024, România
Tel: +40-(269) 21.55.56
Fax: +40-(269) 21.27.07
E-mail: litere@ulbsibiu.ro
Web: http://litere.ulbsibiu.ro

TOP