Irvine Welsh, autorul Trainspotting, la Sibiu

În cadrul proiectului Z9Culture

Start

October 25, 2017 - 12:00 am

End

October 25, 2017 - 12:00 am

https://www.facebook.com/Z9HUB/

 

Irvine Welsh la Z9Culture

Proiectele Z9Culture, Z9Polysystem, Z9LiteratureInSync sau Z9Translation fac parte din seria de evenimente culturale și academice ale ULBS prin Facultatea de Litere și Arte. Evenimentele Z9 promovează cultura globală prin lecturi publice și dezbateri cu invitați din lumea literară și culturală internațională și desfacerea literaturii în liceele din România.

Proiectul „Zona nouă a culturii” a desfășurat 26 de evenimente (conferințe, dezbateri, lecturi și ateliere) ce au avut loc în 7 orașe (Sibiu, București, Cluj-Napoca, Brașov, Mediaș, Făgăraș și Sebeș) și a adus în fața elevilor, studenților și publicului larg din România o serie de scriitori şi jurnalişti, atât din țară, cât și din străinătate. Mai mult, proiectul „Zona nouă a culturii” a avut, mereu o considerabilă dimensiune interdisciplinară prin aducerea în cadrul evenimentelor a unei importante regizoare sârbe în dialog despre literatură şi film. Acest proiect a dorit să faciliteze accesul tinerilor din România (atât din mediul universitar, cât și din cel preuniversitar) la cultura vie, pentru explorarea contextului socio-cultural actual, pentru aproximarea pozițiilor în care se regăsesc literatura din România și cultura română în peisajul global, deschizând astfel calea pentru formarea unor viziuni mai clare și mai relevante asupra modurilor în care a evoluat arta până în contemporaneitate, asupra rolului traducerii şi multiculturalismului şi a felului în care New Media contribuie la dezvoltarea acestor zone artistice.

 

Proiectele Z9

Invitaţii străini ai proiectului în 2017 au fost Irvine WELSH, Sam RIVIERE și Crispin BEST (printre cei mai cunoscuţi tineri poeţi la nivel mondial, stabilit în Londra) şi regizoarea Ivana MLADENOVIC.

https://capitalcultural.ro/scriitorul-irvine-welsh-autorul-bestsellerului-trainspotting-la-sibiu/

 

În 2018 au fost printre invitatele ULBS în cadrul proiectelor Z9 Luce IRIGARAY (extrem de cunoscută în filosofia continentală contemporană și cel mai important nume din teoria feministă postbelică) sau Kinga TOTH (una dintre cele mai cunoscute poete din Europa, rezidentă în prezent a orașului Graz din Austria ca „poet of the city”).

https://workingwithluceirigaray.com/2018/11/

 

În 2019 proiectele Z9 l-au avut ca invitat principal pe scriitorul Richard FLANAGAN.

https://capitalcultural.ro/eveniment/intalnire-cu-richard-flanagan-la-sibiu/

Contact

Adresa:
Bulevardul Victoriei nr. 5-7
550024 Sibiu
România

Tel: +40-(269) 21.55.56
Fax: +40-(269) 21.27.07
E-mail: litere@ulbsibiu.ro
Web: http://litere.ulbsibiu.ro

Anunț

În cadrul facultății noastre, programul cu publicul se desfășoară doar în intervalul orar 13-15.

În afara acestui interval orar, ne puteți contacta pe e-mail și la telefon, conform programului uzual de lucru, 8-16.

TOP